Fat Sick and Nearly Dead 2

‘’Het probleem is niet dat wat we eten ons ziek maakt. Het is dat we niet genoeg eten van hetgeen ons gezond houdt.’’ Legt Joe Cross uit in het tweede deel van zijn documentaire Fat Sick and Nearly Dead 2. Joe Cross startte zijn eigen transitie in gezondheid in het eerste deel. Daarin maakte hij een roadtrip door Amerika en interviewde mensen over gezondheid en voeding terwijl hij zichzelf een 60 dagen lange sapkuur oplegde.

fsnd2
Regisseur
Kurt Engfehr
Cast
Joe Cross
Genres
Documentaires
Deze film is
Inspirerend

In Fat, Sick and Nearly Dead 2 komt hij terug in Amerika en geeft hij antwoord op de vraag: Hoe zorg je ervoor dat je na een sapkuur gezond blijft? Dat blijkt een juiste vraag om te stellen. Er wordt namelijk van alles beweerd en gezegd, en mensen hebben moeite de juiste keuze te blijven maken.

In Fat, Sick and Nearly Dead 2 zoekt Joe Cross ook oude bekenden op. Zo ontmoette hij in Fat, Sick and Nearly Dead de Gun Shop eigenaar Terry die het idee van een gezonde levensstijl verachtte. Maar nadat Terry zichzelf terugzag in de documentaire en zijn dochter hem smeekte om wat aan zijn levensstijl te doen omdat ze bang was dat hij haar bruiloft niet zou halen, kwam hij in actie. Hij veranderde compleet en omarmde Joe’s plan. Daardoor kon hij zelfs beenmergdonor worden voor zijn zieke broer. Bij andere, zoals Phil de vrachtwagenchauffeur ging het wat minder goed in de tussenliggende jaren. Door verschillende problemen gleed Phil terug in oude gewoontes en kwam weer flink aan.

 

Fat, Sick and Nearly Dead 2

Check hem op Netflix

 

Ikzelf ben nog wel nieuwsgierig naar hoe het voor een gemiddeld persoon is om een sapkuur van 30 dagen te volgen. ‘Reboot with Joe’ zogezegd. Want hij zegt zelf, terwijl hij naar een toiletbordje op een luchthaven wijst: ‘’Als je veel sap drinkt, kom je hier vaak’’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>