Fat Sick and nearly Dead

Joe Cross weegt 140 kilo, lijdt aan een auto-immuunziekte en slikt al negen jaar lang pillen. Een Australiër die enkel aan zijn welvarendheid dacht en niet aan zijn gezondheid. Na 6 dokters, tal van huidbiopties en 14 verschillende soorten pillen gaat hij het zelf proberen. Zijn eigen lichaam helen. Als je huid zich van buiten kan helen, waarom dan niet van binnen? Vraagt hij zich af. En het is nodig, want zijn buik is al groter dan een strandbal.

fsnd-poster
Regisseur
Joe Cross
Kurt Engfehr
Cast
Joe Cross
Genres
Sociocultureel
Documentaires
Internationaal
Biografieën
Deze film is
Inspirerend
Intellectueel

Met de wil om zijn leven drastisch te veranderen vertrekt Joe voor 60 dagen naar Amerika. Het land waar hij als kind heeft gewoond, het land van de fastfood en het land waar hij nog regelmatig naar terugkeert. Een tweede thuis, zoals hij zegt. Een betere plek om zijn eetgewoonten te tackelen bestaat er niet. Als het hier lukt, lukt het overal. Hij is van plan om 60 dagen lang een juice dieet te volgen. 30 dagen verblijft hij in New York en 30 dagen trekt hij door het land.

Bepakt met een juicer in zijn kofferbak en een cameraploeg op de achterbank maakt Joe Cross een energieke documentaire over voeding. Af en toe ondersteund door simpele en grappige animaties. Ik vind dat hij op een sympathieke manier vragen stelt over voeding en gezondheid. Niet om een oordeel te vellen, maar om een brug te slaan. Hij leert van de mensenen die hij tegenkomt en op zijn beurt lijkt hij hen te inspireren. Zo ook Phil. Een vrachtwagenchauffeur met dezelfde ziekte als Joe.

Fat Sick and nearly Dead

Check deze docu op Netflix

In Fat, Sick and nearly Dead boekt Joe Cross resultaat met zijn dieet. Hij valt af, voelt zich fit, lijkt scherper dan ooit en is ook nog eens van zijn medicijnen af. Wetenschappelijk onderbouwing is niet altijd aanwezig, alhoewel je wel wordt meegenomen in een aantal dokterspraktijken.

Het is een documentaire met een sterk verhaal, mooie shots en snelle interviews. Een pittige wending op de helft zorgt voor een licht shock effect. Het geeft goede achtergrond informatie over de onderwerpen die worden aangesneden, maar ik betwijfel of je hetzelfde dieet moet volgen als je een 10 daagse check van een dokter nodig hebt. Bovenal is het een inspirerende documentaire over hoe jezelf een rol kan spelen in je eigen gezondheid.

 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>