Steinbeisser daagt onze eetcultuur uit

Op 9, 10 en 11 oktober zal de prachtige oude kamer ‘het Kantoor’ van het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade het decor vormen van een gastronomisch weekend onder leiding van tweesterrenchef Edwin Vinke van De Kromme Watergang. Het zogenaamde Steinbeisser evenement komt voor de tiende keer naar Amsterdam en viert dan haar 3 jarige jubileum. ‘’Een mijlpaal’’, zegt Martin Kullik, één van de organisatoren. Maar met New York en San Francisco nog op de agenda, zullen er nog vele volgen.

 Steinbeisser

Tijdens Steinbeisser serveert een niet onbekende chef, een exclusief diner met puur plantaardige ingrediënten die alle afkomstig zijn uit de Nederlandse biodynamische en biologische landbouw. Het servies wordt elke editie ontworpen door verschillende kunstenaars. ‘’Deze unieke combinatie tussen kok en kunstenaar is het beste ingrediënt voor een heel bijzonder gastronomische avond.’’ Aldus Martin Kullik.

Biologisch-dynamische landbouw en voeding is een speciale vorm van biologisch, met extra hoge eisen op het gebied van dierenwelzijn, gesloten kringlopen en ecologie.

 Unieke ervaring

Steinbeisser probeert met deze setting de gasten een unieke ervaring te bieden. Maar bovenal aandacht te vragen voor de manier waarop de gerechten worden bereid, en met welke producten. ‘’Het idee voor Steinbeisser kreeg vorm op het moment dat ik enkel nog maar producten kon kopen uit landen die niets met Nederland te maken hadden. Doormiddel van Steinbeisser kunnen wij hier aandacht voor vragen, en vooral laten zien dat er hele bijzondere gerechten kunnen worden gemaakt met ingrediënten die wèl uit Nederland komen. ’’ Aldus Martin Kullik.

Zo ontstond Steinbeisser. Een plek waar Martin zijn vak als organisator van kunsttentoonstellingen kon combineren met datgene waarvan hij meende dat het moest gebeuren. Aandacht vragen voor een andere manier van eten.

 Edwin Vinke

Heel anders wordt het ook voor Edwin Vinke, die normaal gesproken zijn inspiratie uit de Zeeuwse Wateren haalt, maar nu dus enkel plantaardig zal moeten gaan koken. Hij neemt op 9,10 en 11 oktober samen met zijn brigade de keuken over van het Lloyd Hotel & Cultureel Ambassade. Net als voorgaande edities in Frankfurt en Berlijn belooft deze ook erg bijzonder te worden. U kunt reserveren via info@steinbeisser.org.

Steinbeisser daagt onze eetcultuur uit. Voor meer informatie over Steinbeisser ga je naar www.steinbeisser.org. Daar vind je meer informatie over eerder edities en gedetailleerde informatie over het weekend in oktober. De foto’s in de galerij zijn gemaakt door Caroline Prange tijdens de vorige editie in Berlijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>