The Organic Effect

Wat gebeurt er met je lichaam als je van conventionele voeding overstapt op enkel biologisch geteelde voeding? Deze korte, hele korte film vertelt je daar alles over in slechts 1 minuut en 34 seconden. Het is een experiment van The Swedish Enviroment Research Institute IVL in samenwerking met supermarktketen Coop uit Zweden.

Flicka-fore-efter-vorkmagazine

The Organic Effect op de familie Palmberg

De familie Palmberg is een modaal gezin met eetgewoontes zoals de meeste gezinnen vandaag de dag. Ze eten niet veel biologisch voedsel maar is daar wel geïnteresseerd in. De familie met 5 gezinsleden heeft voor het onderzoek één week lang hun niet biologische eetgewoonten aangehouden en zijn vervolgens één week lang overgeschakeld op voeding bestaande uit enkel biologische geteelde producten. Dit terwijl het IVL elke dag hun urinestalen op 12 vooraf geselecteerde pesticiden controleerde.

Resultaat van The Organic Effect

De uitkomsten van deze urine controles tonen aan dat de keuze voor biologische voeding het niveau van pesticiden in je lichaam kan verminderen. Op het moment dat de familie de overstap maakte naar volledig biologische voeding verlaagde het aantal pesticiden drastisch. Een onderzoek onder 5 mensen is echter te weinig om er wetenschappelijke conclusies uit te trekken. Desalniettemin is het resultaat erg interessant.

Meer informatie over The Organic Effect

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>