Wauw! Deze held uit New York zette zijn goed betaalde baan opzij en werd Robin Hood voor daklozen in New York

Robert Lee Rescuing Leftover Cuisine

Robert Lee is zijn naam, en is al een aantal jaren een echt held. Hij startte een non profit organisatie genaamd Rescuing Leftover Cuisine waarmee hij intussen al meer dan 125.000 kilo eten heeft bezorgd aan dakloze en arme bewoners van New York.

Cuisine leftovers

Rescuing Leftover Cuisine roept restaurants en hotels op iets waardevols met hun ‘cuisine leftovers’ te doen. Via de organisatie van Robert Lee komen de nog prima eetbare producten bij de New Yorkse ‘shelters’ terecht, waar arme en hongerige mensen een warme maaltijd kunnen krijgen.

Hiermee probeert de organisatie voedselverspilling tegen te gaan, en helpt daarbij ook nog eens de minder gefortuneerde medemens. Een echte Robin Hood van deze tijd. En dat is ook nodig. Want beide problemen zijn een veelvoorkomend issue in de grotere steden van deze aardbol.

CNN Hero Robert Lee

food_hunger_info-vork-magazine

Nederland en voedselverspilling

In Nederland belandt ongeveer 14% van de boodschappen ongebruikt in de vuilnisbak. Hoeveel is dat bij jou denk je? Nederlandse consumenten gooien ieder jaar voor zo’n € 2,5 miljard aan voedsel weg. Dat is ruim € 150 per persoon. Ofwel zo’n 50 kilo. Producenten, tussenhandel, horeca en supermarkten verspillen nog eens zo’n € 2,5 miljard aan voedsel.

Deze cijfers zijn afkomstig uit de Factsheet voedselverspilling 2013.

Wat kun jij doen?

Help Robert Lee en zijn Rescuing Leftover Cuisine en deel dit bericht of doneer en help zijn organisatie. In Nederland kun je bijdragen via No Waste Network en help de Nederlandse voedselbanken.

Bronnen:

www.rescuingleftovercuisine.org
www.facebook.com/RescuingLeftoverCuisine
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/voeding/inhoud/voedselverspilling

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>