Wereldse gerechten met Chef Watson

curry-kip-chef-watson-vork-magazine

Supercomputer Watson van IBM verzamelt en analyseert gegevens. De computer wordt al langere tijd ingezet in o.a. de wetenschap, maar sinds kort maakt ‘Chef Watson’ het mogelijk om je culinaire kennis te vergroten en creatieve gerechten te maken.

IBM & Bon Appétit

Chef Watson is een samenwerking tussen IBM en culinair tijdschrift Bon Appétit. Het tijdschrift leverde een archief van 10.000 recepten waar Watson mee aan de slag is gegaan. Zo weet de supercomputer hoe elk ingrediënt bereid moet worden (bijvoorbeeld of een vleessoort kort gebakken of juist langzaam gesudderd het best smaakt) en welke smaakcombinaties mensen lekker vinden.

Heb je nog restjes in de koelkast en wil je weten wat je daar nog mee kunt doen? Voer de ingrediënten in en Chef Watson toont suggesties voor overige ingrediënten en bijbehorende recepten.

Leftovers

Zelf had ik nog een venkelknol en radijsjes in voorraad die Chef Watson inzet voor een venkelcurry van varkenshaas, walnoten, gember, sesamzaadjes, citroen en knoflook. Die combinatie had je zelf wellicht niet zo snel verzonnen, maar klinkt erg smakelijk.

Via Chef Watson kun je een gratis account aanmaken. Enig minpuntje is dat je er wel een Facebook account voor nodig hebt.

Laat je verrassen door Chef Watson en eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>